ایران شهروندان بسیار تحصیل کرده و ماهر را در طول "تخلیه مغز" طولانی از دست می دهد

ساخت وبلاگ

Scaffolding surrounds a mosque in Iran.

تعداد زیادی از ایرانیان تحصیل کرده با سرکوب دولت و اقتصاد مبارز ، در سالهای پس از انقلاب 1979 کشور خود را ترک کرده اند. تعداد دانشمندان ، دانشمندان ، نویسندگان و سایر روشنفکران در حال عزیمت در دهه های اخیر نوسان داشته است و مهاجران با فرصت های آموزشی و شغلی در خارج از کشور جذب می شوند.

مهاجرت را می توان با درک بسیار ماهر ایرانیان در مورد پتانسیل مشاغل آینده ، درآمد و توانایی بیان خود ، برانگیخت. غالباً ، ایرانی هایی که در خارج از کشور تحصیل می کنند پس از فارغ التحصیلی برنمی گردند ، در عوض تخصص خود را برای کار در کشورهای محل اقامت خود قرار می دهند. در این روند ، آنها ایران را از قدرت مغز محروم می کنند که می تواند اقتصاد لکنت زبان را بدتر کند و از تحریم های بین المللی بدتر شود. آنها همچنین به دیگران سیگنال می فرستند که چشم انداز شغلی در جای دیگر بهتر است. در بعضی مواقع ، دولت نگرش خصمانه نسبت به دانشگاهیان و محققان اتخاذ کرده است و باعث جذابیت بیشتر کشورهای متناوب می شود. عوامل دیگر در ایران نیز در حال بازی هستند ، از جمله زیرساخت هایی که متناسب با رشد سریع جمعیت طی 40 سال گذشته ایجاد نشده است ، و همچنین رشوه خواری ، فساد و سوء مدیریت که تأثیر منفی قابل توجهی در کیفیت زندگی افراد داشته است. در همین حال ، رقبای غربی مدتهاست که دانشمندان و سایر کارشناسان را ترغیب به ترک ایران کرده اند.

منتقدین می گویند که این "تخلیه مغز" به کمبود تخصص ، نوآوری و بهره وری که پیشرفت های خود را در اقتصاد و مؤسسات فرهنگی ایران بازگرداند ، کمک کرده است. جمعیت ایران بیش از دو برابر از سال 1979 تا 2019 به 83 میلیون نفر رسید. در همین مدت ، محققان دانشگاه استنفورد تخمین زده اند که سهم مهاجران - از جمله مهاجران دائمی و موقت - تقریباً سه برابر رشد کرده است. تعداد زیادی از این مهاجران به خوبی تحصیل کرده اند یا در موقعیت های برجسته اجتماعی و فرهنگی قرار دارند. شاخص بالقوه مهاجرت خالص گالوپ ، که بین سالهای 2015 تا 2017 گرفته شده است ، نشان داد که بیش از یک چهارم از ساکنان با تحصیلات با تحصیلات در صورت امکان ، کشور را ترک می کنند.

در سالهای اخیر ، انزوا ایران از جهان بدتر شده است. دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریكا پس از تصدی مقام در سال 2017 ، دسترسی به سلف خود ، باراک اوباما را معكوس كرد و به طور یك جانبه از توافق هسته ای 2015 با ایران عقب نشینی كرد. هر دو کشور از آن زمان ، از جمله جنگ سایبری و ترور ایالات متحده از سرلشکر قسم سلیمانی ، رئیس نیروی قدرت قدرتمند ایران ، در اوایل سال 2020 ، مشغول به کار هستند. با وجود تغییر در لفاظی تحت رئیس جمهور جدید ایالات متحده ، جو بایدن ، اساسیخطوط روابط ایالات متحده و ایران عمدتاً یکسان است و تنش ها فقط در پی حمله آوریل به یک مرکز کلیدی هسته ای ایران که مقامات با اسرائیل در ارتباط بوده اند ، بالا رفته است.

گذشته از مسائل هسته ای ، اقتصاد ایران در طی سه سال رکود مستقیم بوده است که این کشور با تحریم های بین المللی ، تأثیرات اقتصادی همه گیر Covid-19 و افت ارز روبرو است. بدون شک ثروت اقتصادی آن در تصمیم گیری توسط کارگران فعلی و آینده و دانشجویان و دانشجویان در مورد مهاجرت نقش دارد.

در این مقاله ، مهاجرت کارگران و دانش آموزان بسیار تحصیل کرده و تخصصی از ایران در دهه های از زمان انقلاب 1979 و تأثیر این از دست دادن استعداد بر اقتصاد ایران را در بر می گیرد.

شروع پرواز استعداد

در اکتبر سال 1979 ، فقط چند ماه پس از آنکه ایران خود را به عنوان یک جمهوری اسلامی تعریف کرد ، رهبر انقلابی آیت الله روح الله خمینی در مورد تعداد زیادی از افراد تحصیل کرده که از کشور خارج شده بودند اظهار داشت. آنها می گویند مغز فرار کرده است. اجازه دهید آنها فرار کنند ، آنها افراد تحصیل کرده نیستند و مغز خیانتکار هستند. ""فرقی نمی کند که آنها دانشمند دانشگاه باشند. آنها کسانی هستند که تمدن طرفدار غربی هستند ، آنها را رها کنید. ما خدمات و مشارکت آنها را نمی خواهیم. "

بیش از چهار دهه بعد ، تکرار این کلمات همچنان ادامه دارد ، زیرا پرواز ایرانیان تحصیل کرده همچنان ادامه داشته است. این جریان مهاجرت با گذشت زمان متفاوت است. پس از انقلاب ایران در سال 1979 ، این کشور دوره ای را به نام انقلاب فرهنگی گذراند ، هنگامی که سیاست های رژیم با هدف از بین بردن جنبش های غیر اسلامی و غربی از دانشگاه ها ، دفاتر دولتی و سایر نهادها انجام شد. دانشگاه ها به طور رسمی به مدت سه سال به عنوان یک شورای طراحی شده توسط دولت که با اصول اسلامی موافقت کردند ، به طور رسمی بسته شدند و دوره اصلی را برای ترک دانشگاهیان ارائه دادند. براساس داده های وزارت فرهنگ و آموزش عالی ، 44 درصد استادان کمتر در موسسات آموزش عالی ایران در سال 1982 نسبت به سال 1980 وجود داشتند.

نرخ مهاجرت پس از پایان جنگ ایران و عراق در سال 1988 افزایش یافت ، که ناشی از سرکوب های سیاسی و همچنین تجزیه اقتصادی و اجتماعی بود که در پی درگیری هشت ساله باقی مانده است. این دوره زیرساخت های علمی و تحقیقاتی ایران را از بین برد و محققان را از فرصت های پیشرفت محروم کرد. همچنین شاهد ظهور سپاه نگهبان انقلابی اسلامی بود که در طول جنگ به یک نیروی نهادینه شده برای سرکوب شورش سیاسی داخلی تبدیل شد. محققان صندوق بین المللی پول (IMF) در سال 1999 گزارش دادند كه 25 درصد از ایرانیان با مدرک سوم در كشورهایی كه عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی بودند ، در خارج از كشور زندگی می كردند.

اعتراضات دانشجویی در دوره ریاست جمهوری محمد خاتامی ، راه را برای رئیس جمهور محمود احمدی نژاد در سال 2006 فراهم کرد تا سیاستی را برای رهایی دانشگاه های دانشگاهیان "لیبرال و سکولار" و نفوذ ، که وی با استعمار ارتباط داشت ، آغاز کند. این وضعیت بسیاری از اساتید دانشگاه و اعضای هیئت علمی را به بازنشستگی سوق داد و ممکن است نقش مهمی در تحریک مهاجرت دانشمندان و متخصصان داشته باشد. براساس گزارش های رسانه ای و تحلیلگران ، حدود این زمان حدود 150،000 تا 180،000 ایرانی تحصیل کرده هر سال از ایران خارج می شدند. رضا ملکزاده ، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران ، در سال 2014 گفت که یکی از عوامل مهاجرت "زیرا ما فاقد زیرساخت های تحقیق و توسعه لازم هستیم. ما نمی توانیم از ترک کشور جلوگیری کنیم. "

در سالهای اخیر ، دولت رئیس جمهور حسن روحانی ، میزان از دست دادن استعدادهای مداوم را کاهش داده است. نهادهای دولتی از ارائه آماری در مورد عزیمت دانشگاهیان ، متخصصان و دانشجویان خودداری کرده اند ، تا حدودی با استناد به مشکلات روش شناختی در تمایز آنها از سایر جریان ها. منتقدین ادعا می کنند که این عدم حسابداری مانع از تصویب سیاست هایی برای رضایت کارگران تحصیل کرده می شود.

یکی از دلایل بالایی برای مهاجرت بالای ایرانیان آموزش دیده این است که تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه فارغ التحصیل شده اند به اقتصادی که قادر به استخدام آنها نیست. اخیراً ، عواملی از جمله کاهش ارزش ارز ، تحریم های بین المللی و این بیماری همه گیر در فشارهای مهاجرت کارگران با تحصیلات بسیار مؤثر بوده است. در سال 2020 ، بنا بر گزارش ها ، 900 مدرس دانشگاه از کشور خارج شده اند و اعضای پارلمان از دولت به دلیل ارائه حقوق کم به اساتید نسبت به سایر کشورها انتقاد کرده اند. رهبران دانشگاه به همین ترتیب از چالش های حفظ اعضای هیئت علمی شکایت کرده اند.

شرایط مطلوب برای مهاجران تحصیل کرده در غرب نیز به عنوان یک عامل کشش برای ایرانیان مطرح شده است. طبق اعلام سازمان ملل متحد ، ایالات متحده مقصدی به ویژه محبوب برای ایرانیان تحصیل کرده است-که بیش از 30 درصد از کل ایرانیان خارج از کشور را تجربه می کند ، با توجه به تعداد قابل توجهی در کانادا و در سراسر اروپا.

کمیت اثر تخلیه مغز

عزیمت ایرانیان تحصیل کرده هزینه های جدی اقتصادی برای کشور دارد. در سال 2014 ، رعزا فاراجی دانا ، وزیر علوم وقت ، تخمین زد که تخلیه استعداد به ضرر سالانه 150 میلیارد دلار ترجمه می شود ، اگرچه این ممکن است در سطح بالایی باشد. برآورد اخیر بانک جهانی این هزینه را 50 میلیارد دلار در سال قرار داده است. این رقم چندین برابر ارزش صادرات نفتی اخیر ایران است که در سال 2019 کمتر از 20 میلیارد دلار بوده است.

معیارهای غیرنه نیز دامنه این مهاجرت را نشان می دهد. براساس داده های گردآوری شده توسط اقتصاددان ، 96 درصد از ثبت اختراعات ثبت شده توسط مخترعین متولد ایرانی بین سالهای 2007 تا 2012 توسط ایرانی ها که در خارج از کشور زندگی می کنند ثبت شده است. در مقایسه ، برای چین ، این نرخ 17 درصد بود. روزنامه Haft Sobh ایران دریافت که ده مجری برتر در آزمون ورودی دانشگاه 2007 این کشور از سال 2013 دیگر در ایران نبوده و در عوض به کشورهایی از جمله کانادا و سوئیس منتقل شده است.

در همین حال ، ایرانیان در خارج از کشور تمایل به تحصیل به خوبی دارند و درآمد بالایی کسب می کنند. نزدیک به 60 درصد از مهاجران ایرانی در ایالات متحده حداقل از سال 2019 دارای مدرک لیسانس بودند که بیش از 30 درصد دارای مدرک تحصیلات تکمیلی یا حرفه ای بودند. درآمد متوسط خانوار مهاجران ایرانی در سال 2019 نزدیک به 79000 دلار بود ، به طور قابل توجهی بیشتر از ساکنان متولد ایالات متحده (66000 دلار) و به طور کلی مهاجران (نزدیک به 64،000 دلار). به همین ترتیب ، بیش از 47 درصد از پناهجویان ایران که در سال 2018 در آلمان زندگی می کردند ، دارای مدرک دانشگاهی بودند.

توسعه سریع و رشد اقتصادی در دهه 1970 بسیاری از دانشجویان را مجبور به بازگشت به ایران پس از تحصیل در خارج از کشور کرد. با این حال ، کسانی که به مقصد بین المللی می روند ، اکنون تمایل به ماندن در خارج از کشور دارند. در سال 1979 ، 90 درصد از دانشجویان ایرانی در ایالات متحده قصد بازگشت به ایران را داشتند ، در حالی که کمتر از 8 درصد از دریافت کنندگان دکترا در ویزاهای موقت گفتند که در سال 2017 همین موضوع را نشان می دهد ، که نشان دهنده کمترین تعداد برای هر ملیت خارجی در ایالات متحده است که به پرس و جو پاسخ می دهدبشر

تا همین اواخر ، ایرانی هایی که مهاجرت می کردند ، بیشتر فارغ التحصیلان ، پزشکان و سایر متخصصان پزشکی بودند. با این حال ، این روند به سطح پایین تر ، از جمله دانشجویان کالج ایران و دبیرستان ها رسیده است. محققان پروژه ایران 2040 استنفورد تخمین زدند که تقریباً 130،000 دانشجوی متولد ایرانی در اوایل سال 2020 در دانشگاه های خارج از کشور ثبت نام کرده اند ، یک سطح تاریخی.

مهاجرت پزشکان و پرستاران

کارگران مراقبت های بهداشتی ایران نیز مستعد مهاجرت بوده اند. تقریباً 1000 پرستار ایرانی در سالهای اخیر سالانه این کشور را با استفاده از کانال های اشتغال در سالهای اخیر ترک کرده اند و باعث کاهش کمبود پرستاری داخلی می شوند. این روند ممکن است با شرایط سخت کارگران مراقبت های بهداشتی در ایران توضیح داده شود. ساعات کاری پرستاران افزایش یافته است و بسیاری گزارش داده اند که حقوق آنها کم است و در شغل خود مورد احترام یا پشتیبانی قرار نمی گیرد. این مهاجرت پزشکان و پرستاران فشار بر سیستم مراقبت های بهداشتی ایران ایجاد کرده است.

در ماه های اخیر ، بحران سلامت عمومی COVID-19 برخی از عوامل اقتصادی را که باعث مهاجرت شده اند ، تشدید کرده است. تولید نفت در سال 2020 رکورد کم داشت ، این ارز سقوط کرد و چالش های اقتصادی همچنان ادامه داشت. در طی ده ماه اول شیوع کروناویروس ، طبق گزارش ها ، نزدیک به 3000 کارگر مراقبت های بهداشتی کشور را ترک کرده اند و تعداد پرستاران متقاضی مهاجرت سه برابر شده است.

ساکنان ایران نیز به ویژه ویروس مورد اصابت قرار گرفتند و دولت به دلیل عدم آماده سازی کارگران عمومی و پزشکی به دلیل عوارض کشنده آن مورد انتقاد گسترده قرار گرفت. این همه گیر همچنان به طعمه این کشور ادامه داده است که در ماه آوریل به رکورد عفونت رسیده است. کمبود کارگران مراقبت های بهداشتی ممکن است مسئول برخی از میزان عفونت و مرگ و میر بالا باشد. کارگران مراقبت های بهداشتی نیز به ویژه آسیب پذیر بودند. در اوج بحران بهداشت عمومی ، حدود یک پزشک پزشکی هر روز درگذشت. این چالش ها ممکن است مهاجرت را برای کارگران پزشکی جذاب تر کند.

پاسخ دولت

محققان برجسته پزشکی و علمی ایران از این کشور خواسته اند تا برنامه هایی را برای متقاعد کردن استعدادهای برتر برای باقی ماندن تهیه کند. اما علیرغم روندهای آشکار ، دولت اقدامات کمی برای ایجاد امکانات و مشوق های دیگر انجام داده است که می تواند باعث کاهش تساوی مهاجرت شود. درعوض ، همچنان محدودیت هایی را برای مؤسسات تحقیقاتی ، دانشگاه ها و مراکز پزشکی تحمیل کرده و همچنین این اعتراضات را برای کمک های بهتر تحقیقات مجازات کرده است.

سایر دولت های اقتدارگرا می توانند الگویی را ارائه دهند. چین سالها سرمایه گذاری کرده است تا در استراتژی های خود برای بازگشت مهاجران خود برای بازگشت. سیاست های توسعه استعداد ، کمک های مالی سخاوتمندانه و اقتصاد پررونق ، هزاران "لاک پشت های دریایی" را به بازگشت و ساخت بخش های چینی مانند فناوری ، مراقبت های بهداشتی و آکادمی ترغیب کرده است. بین سالهای 2011 تا 2012 ، تعداد مهاجران برگشتی در چین 47 درصد رشد داشته است.

دولت ایران بارها و بارها مهاجرت شهروندان تحصیل کرده طی سالهای اخیر را رد یا کمرنگ کرده است ، اما چالش های آن جدی است. بدون تغییر ، روند ادامه خواهد یافت ، و در واقع ممکن است فقط به عنوان اقتصاد که در حال حاضر در حال تلاش بود ، تسریع شود ، همچنان در یک مارپیچ رو به پایین به دام می افتد. عواقب ایران طولانی مدت خواهد بود.

منابع

آزادی ، پویا ، ماتین آینهزانی و محسن ب. مزگاران. 2020. مهاجرت و تخلیه مغز از ایران. مقاله کار شماره 9 ، دانشگاه استنفورد ، استنفورد ، کالیفرنیا ، آوریل 2020. به صورت آنلاین در دسترس است.

بهار2014. رثب پnجm اِرهرن دن لیشت خlahق ‌trیn meحققmarیکa. بهار ، 28 سپتامبر 2014. بصورت آنلاین.

کارلسون ، بنیامین. 2012. چگونه "لاک پشت های دریایی" چین اقتصاد ایالات متحده را خرد می کند. رادیو عمومی بین المللی ، 6 آگوست 2012. بصورت آنلاین.

کارینگتون ، ویلیام جی. و انریکا دیتراگیاچه. 1999. تخلیه مغز چقدر گسترده است؟امور مالی و توسعه ، ژوئن 1999. بصورت آنلاین.

Economist, The. 2015. Whose Brains Are Draining? The Economist , July 1, 2015. Available online .

Entekhab. 2013. سرنوشت رتبه های برتر کنکور چیست؟. Entekhab, November 14, 2013. Available online .

Gallup. N. d. Potential Net Migration Index. Accessed July 21, 2020. Available online .

Hakimzadeh, Shirin. 2006. Iran: A Vast Diaspora Abroad and Millions of Refugees at Home. Migration Information Source , September 1, 2006. Available online .

Hamidi, Mahmoud. 2021. Why Does Brain Drain Not Stop in Iran? Iran News Update, March 12, 2021. Available online .

Harrison, Frances. 2007. Huge Cost of Iranian Brain Drain. BBC News, January 8, 2007. Available online .

Khomeini, Ruhollah. N. d. اتکا به جوانان و اقشار مستضعف ـ پاکسازی ادارات و اصلاح فرهنگ سخنرانی در جمع اعضای کمیته امداد (پاکسازی ادارات ـ اتکا به جوانان). Accessed April 21, 2021. Available online .

Knipp, Kersten. 2021. Iran wegen Brain Drain besorgt. Deutsche Welle, March 29, 2021. Available online .

Mehr News Agency. 2014. Iran Loses $150 Billion a Year due to Brain Drain. Mehr News Agency, January 8, 2014. Available online .

Michael, Maggie. 2020. Doctors and Nurses Suffered as Iran Ignored Virus Conces. Associated Press, May 12, 2020. Available online .

Middle East Eye. 2021. COVID-19: Mass Medic Migration Leaves Iran in Pandemic Panic. Middle East Eye, February 17, 2021. Available online .

Migration Policy Institute. N. d. Civilian Employed Immigrant Workers (Ages 16 and Older), by Heath-Care Occupation and Region and Country of Birth, 2018. Accessed July 21, 2020. Available online .

---. N. d. Immigrant and Emigrant Populations by Country of Origin and Destination. Accessed July 21, 2020. Available online .

Mohseni-Cheraghlou, Amin. 2017. Updates from Iran: Iran’s Over-Education Crisis. Blog post, World Bank, October 6, 2017. Available online .

Mossayeb, Sina M. and Roozbeh Shirazi. 2006. Education and Emigration: The Case of the Iranian-American Community. Current Issues in Comparative Education 9 (1): 30-45. Available online .

National Council of Resistance of Iran (NCRI) Women’s Committee. 2020. April 2020 Monthly Report: Nurses on the Frontline Vs. Rising Number of COVID-19 Cases; Health Crisis in Prisons; and Regime’s Inaction . N. p.: NCRI Women’s Committee. Available online .

National Science Foundation. N. d. Doctorate Recipients with Temporary Visas Intending to Stay in the United States after Doctorate Receipt, by Country of Citizenship: 2011–17. Accessed July 21, 2020. Available online . Не удалось загрузить все результаты. ПовторитьПовторная попытка…

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (OPEC). N. D. حقایق و ارقام ایران. دسترسی به 25 مارس 2021. بصورت آنلاین.

ریاست جمهوری جمهوری اسلامی ایران ، بنیاد ملی نخبگان. 2019. حقایق و تصورات غلط در مورد مهاجرت ایرانیان/6: نگاهی به مهاجرت رده های برتر آزمون ورودی دانشگاه/رد یک ادعا. 13 اکتبر 2019. بصورت آنلاین.

ساداتی ، احمد كلاته و همكاران. 2021. تجربیات پرستاری از شیوع Covid-19 در ایران: یک مطالعه کیفی. پرستاری باز 8 (1): 72-79. بصورت آنلاین موجود است.

Shojaeimotlagh ، Vahid ، Sousan Valizadeh ، Hadi Hasankhani و Arezoo Bozorgomid. 2018. نیازهای روانشناختی ، رضایت و قصد مهاجرت در پرستاران ایرانی: تجزیه و تحلیل محتوای کیفی. مجله بهداشت عمومی ایرانی 47 (8): 1201-08. بصورت آنلاین موجود است.

تیت ، رابرت. 2006. رئیس جمهور ایران خواستار پاکسازی استادان لیبرال است. The Guardian ، 5 سپتامبر 2006. به صورت آنلاین در دسترس است.

Talei ، Javad. 201. Deutsche Welle ، 20 اوت 2019. به صورت آنلاین موجود است.

Torbat ، Akbar E. 2002. مغز از ایران به ایالات متحده تخلیه می شود. مجله خاورمیانه 56 (2): 272-95. بصورت آنلاین موجود است.

بخش جمعیت سازمان ملل متحد. N. D. سهام بین المللی مهاجر 2019. دسترسی به 21 ژوئیه 2020. بصورت آنلاین.

دفتر سرشماری ایالات متحده. N. D. بررسی جامعه آمریکا 2019. دسترسی به 31 مارس 2021. بصورت آنلاین.

وانگ ، هیویائو. 2013. مهاجرت بازگشت چین و تأثیر آن بر توسعه خانه. UN CHRONICLE ، سپتامبر 2013. بصورت آنلاین.

بانک جهانی. 2020. مانیتور اقتصادی ایران: هوازدگی در شوک سه گانه. واشنگتن ، دی سی: بانک جهانی. بصورت آنلاین موجود است.

وزارت امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (DESA) ، بخش جمعیت. 2019. سهام بین المللی مهاجر 2019. بصورت آنلاین.

فارکس وکسب درامد...
ما را در سایت فارکس وکسب درامد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : آرش اصل زاد بازدید : 33 تاريخ : جمعه 11 فروردين 1402 ساعت: 16:25