مزایای تبادل انرژی ایران

ساخت وبلاگ

ایران برای ادامه تجارت نفتی خود در ماه های اخیر از مکانیسم مبادله استفاده کرده است.

بیش از یک دهه است که ایران در انتقال نفت خام و گاز طبیعی مشکل داشته است. تحریم های تحمیل شده به بخش انرژی و بانکی ایران باعث شده است که این کشور مشکلات زیادی را در تجارت خارجی و صادرات انرژی تجربه کند. ایران به دلیل تحریم ها و تحریم ها قادر به جمع آوری مبلغ نفتی برای سایر کشورها نیست و به تبع آن ، این پرداخت ها به عنوان دارایی های یخ زده در بانک های مرکزی کشورها یا بانک های آنها باقی مانده است. به منظور حل این مشکل ، ایران برای ماه های گذشته روی بارگذاری نفت برای کالاهای مختلف متمرکز شده است. با این حال ، اکثر کالاهای مبادله شده کالاهایی با ارزش تجاری کمبود در مقایسه با نفت هستند. این وضعیت فایده ای را که ایران در تجارت مبادله به دست می آورد ، کاهش می دهد.

سریلانکا ، مشتری قدیمی نفت ایران ، یکی از کشورهایی است که به دلیل مشکلات فعلی نمی تواند بدهی خود را به ایران بپردازد. گزارش ها نشان می دهد که حدود 250 میلیون دلار درآمد فروش نفت ایران به سریلانکا در این کشور مسدود شده است. اگرچه تقریباً نه سال گذشته است ، دولت تهران نتوانسته است این بدهی را جمع کند. اما گزارش های اخیر حاکی از آن است که ایران و سریلانکا موافقت کرده اند که دارایی های تهران را به صورت مبادله ای آزاد کنند. با توجه به این موضوع ، Alireza Peyman-Pak ، مدیر سازمان ارتقاء تجارت ایران (TPO) ، گفت که سریلانکا برای ده ها میلیون دلار دارایی که در این کشور مسدود شده است ، چای را به چای پرداخت می کند. رامیش پاتیرانا ، وزیر کشاورزی سریلانکا همچنین تأیید کرد که کشورش در ازای نفت آماده است تا هر ماه 5 میلیون دلار ارزش چای را به ایران ارسال کند. علاوه بر چای ، ایران محصولات دیگری مانند مواد اولیه و لاستیک را از سریلانکا نیز وارد می کند. با این حال ، اگر این معامله با موفقیت اجرا شود ، تقریباً چهار سال طول می کشد تا 250 میلیون دلار دارایی تهران به کشور بازگردد. ایران در سال 60،000 تا 70،000 تن چای وارد می کند ، و هند و سریلانکا در واردات چای اول و دوم قرار می گیرند. طبق آمار ، 26 ٪ از تقاضای چای ایران از سریلانکا وارد می شود.

علاوه بر این ، سریلانکا و سایر کشورهایی مانند مغولستان نیز اعلام کرده اند که آنها آماده برخورد با ایران برای تعویض هستند. در این زمینه ، گزارش ها نشان می دهد که احتمال مغولستان برای صادرات 1000 تن پشم گوسفند به ایران مبتنی بر مکانیسم مبادله نفت برای کالاها است. براساس آمار گمرک ایران ، در پنج ماه اول 1400 (2021) ، پشم وارد شده از کشورهایی مانند فرانسه ، امارات ، استرالیا ، نیوزیلند ، آلمان و ترکمنستان 5. 7 میلیون دلار ارزش دارد. مغولستان سالانه تقریباً 30،000 تن پشم تولید می کند که از این تعداد 70 ٪ صادر می شود. بنابراین ، با توجه به نیازهای ایران و ظرفیت مغولستان ، چنین توافق نامه ای امکان پذیر به نظر می رسد. قابل ذکر است که اطلاعات دقیق در مورد توافق مبادله بین ایران و مغولستان در دسترس نیست. گزارش های تأیید نشده ، حاکی از آن است که پاکستان و هند نیز برای روغن ایران برنج به دست می آیند و سوریه نیز با صادرات محصولاتی مانند روغن زیتون ، روغن آفتابگردان و عدس به ایران بدهی نفتی را به ایران پرداخت می کند.

Zabihollah Azami ، دبیر دوم کمیته کشاورزی پارلمان ایران ، اخیراً اعلام کرد که ایران برخی از محصولات مشتق از نفت را با برزیل برای خوراک دام و حبوبات مختلف رد و بدل کرده است. لازم به ذکر است که مبادله محصولات کشاورزی برای نفت برای اولین بار در دوره دولت کشوری رخ داده است. در همین راستا ، برزیل یکی از تأمین کنندگان اصلی ذرت ، وعده های غذایی سویا و گوشت قرمز به ایران و همچنین یکی از کشورهای هدف در صادرات محصولات پتروشیمی به ویژه کودها است.

براساس داده های بانک مرکزی برزیل ، در پایان سال 2021 ، برزیل 65 میلیون دلار از ایران وارد کرد و 1. 94 میلیارد دلار به ایران صادر کرد. در حالی که مزیت تجارت خارجی بین دو کشور در برزیل است ، ایران در تلاش است کسری تجارت خارجی خود را با برزیل ببندد. با این حال ، تقریباً 50 تا 60 ٪ از واردات مواد اولیه اولیه ایران توسط برزیل تهیه شده است ، و تولید فعلی کشاورزی این کشور به دلیل خشکسالی مداوم کاهش یافته است ، که نشان می دهد بستن کسری چالش برانگیز است. همراه با تفاوت در وظایف گمرک بین دو کشور ، نتیجه کسری تجارت خارجی به ضرر ایران است. ایران 4 ٪ وظیفه گمرک را در مورد کالاهای صادر شده از برزیل اعمال می کند ، در حالی که برزیل 100 ٪ گمرک را در کالاهای وارداتی از ایران اعمال می کند. بدون شک ، وظایف گمرکی برای برزیل کم است ، زیرا ایران سعی می کند تا حد امکان هزینه کالاهای کشاورزی را کاهش دهد. با این حال ، استفاده از 100 ٪ وظایف گمرکی برزیل ، بستن کسری تجارت خارجی خود را برای ایران دشوار می کند.

ایران وارد کننده خالص برخی از خوراک دام و حبوبات است که از جمله کالاهای اساسی هستند و بخش قابل توجهی از این کالاها را با نرخ 4200 دلار در/تومان وارد می کنند. به همین ترتیب ، ایران ، که به دلیل افزایش خشکسالی در این کشور در سالهای اخیر در تولید کشاورزی مشکل دارد ، ممکن است با تعویض نفت نیاز مهمی را فراهم کند. با این حال ، افزایش اخیر در اهمیت ایمنی مواد غذایی و این واقعیت که ایران وارد کننده بسیاری از محصولات غذایی است ، موقعیت ایران را خطرناک می کند.

حمید رضا صالحی ، عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: روش فعلی برای تأمین نفت برای کالاها باعث شده است که ایران "هم امتیاز و هم تخفیف بدهد". به گفته صالحی ، کشورها می دانند که ایران به کالاها احتیاج دارد و مبادله نفتی مانع از بهره مندی از قیمت های رقابتی و کاهش قدرت چانه زنی آن می شود. به عبارت دیگر ، می توان گفت که ایران چاره ای جز کسب امتیاز برای به دست آوردن دارایی های مسدود ندارد.

مکانیسم مبادله همچنین ممکن است باعث مشکلات و عواقب شدیدی برای ایران شود. کارشناسان فکر می کنند که ترجیح تهران برای خرید کالا در مکانیسم مبادله بسیار کم است و ایران در مورد کیفیت کالاها انتخاب چندانی نخواهد داشت. در بیشتر موارد ، اگر مشتری نفت ایران بخواهد محصولی را که می خواهد بفروشد ، طرف ایرانی مجبور است آنها را خریداری کند. کمک به مشکلات ، یکی از پیامدهای مبادله کالا برای نفت ، عدم شفافیت در چنین معاملات در ایران است. عدم شفافیت ممکن است کشور را از بدست آوردن درآمد مورد نظر از فروش نفت جلوگیری کند. در نتیجه ، می توان ادعا کرد که ادامه شفافیت در مکانیسم مبادله ممکن است باعث شود داستانهایی مانند بابک زنجانی 1 در این کشور تکرار شوند ، که در نهایت پیامدهای اقتصادی و سیاسی دارد.

سرانجام ، اگرچه داده های غیررسمی به افزایش صادرات نفت ایران اشاره می کند ، می توان گفت که ایران به دلیل ادامه تحریم ها و مکانیسم مبادله ، ارزش واقعی روغن خود را دریافت نمی کند. به عبارت دیگر ، تا زمانی که تحریم ها ادامه یابد ، مکانیسم مبادله ادامه خواهد یافت و بنابراین ایران کمتر از درآمد بالقوه خود از فروش نفت درآمد خواهد داشت.

1 باباک زنجانی یک تاجر و میلیاردر ایرانی است که به دلیل فعالیتهای مالی در مقیاس بزرگ مربوط به دور زدن تحریم های بین المللی و به اتهام فساد به اعدام محکوم شد. مجازات اعدام هنوز اجرا نشده است.

فارکس وکسب درامد...
ما را در سایت فارکس وکسب درامد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : آرش اصل زاد بازدید : 54 تاريخ : جمعه 11 فروردين 1402 ساعت: 21:50