بازار سرمایه چیست؟

ساخت وبلاگ

بازار سرمایه یک بازار مالی است که در آن بدهی های بلند مدت یا اوراق بهادار تحت حمایت عدالت خریداری و فروخته می شود. تأمین کنندگان افراد/سازمان هایی با سرمایه برای وام یا سرمایه گذاری هستند. بانک ها و سرمایه گذاران نمونه های متداول هستند. هیئت بورس اوراق بهادار هند (SEBI) بر بازار سرمایه در هند حاکم است.

ساختار بازار سرمایه در هند

بازار

دو نوع بازار:

  • بازار اولیه: این بازار شماره جدید است ، جایی که شرکت ها برای اولین بار از طریق ارائه اولیه عمومی (IPO) سهام را صادر می کنند. پس از موفقیت IPO ، سهام شرکت در بورس اوراق بهادار لیست می شود. پول در بازار اولیه از طریق قرار دادن خصوصی ، مسائل مربوط به حقوق و دفترچه جمع آوری می شود. این پول برای رشد و گسترش شرکت جمع می شود.
  • بازار ثانویه: این بازار برای تجارت سهام و اوراق بهادار است. بورس اوراق بهادار معمولاً بازار خرید و فروش اوراق بهادار است. در هند ، مبادلات اصلی بورس اوراق بهادار ملی (NSE) و بورس اوراق بهادار بمبئی (BSE) و اکثریت تجارت و سرمایه گذاری سهام در این دو مبادله انجام می شود. NSE و BSE نمونه های کاملی از بازارهای ثانویه هستند.

ساز

بازار عمدتا از پنج نوع ابزار تشکیل شده است:

  • سهام: سهام نمایانگر مالکیت یک شرکت است. هر سهم بخشی از مالکیت شرکت است. تجارت سهام در بورس اوراق بهادار و قیمت سهام به تقاضای و عرضه بازار بستگی دارد. شخصی که دارای سهام یک شرکت است ، سهامدار است. سهامداران سود سهام دریافت می کنند. همچنین در مورد سهام سهام عدالت ، آنها اختیارات رأی دهنده دارند و می توانند در جلسه عمومی سالانه شرکت به تصمیمات مهم رای دهند. در حین انحلال ، آنها پس از پرداخت بدهی ها ، سهمی از دارایی ها را دریافت می کنند.
  • اوراق قرضه: اوراق قرضه اوراق بهادار بدهی است که در بورس اوراق بهادار تجارت می کنند. شرکت ها و شرکت ها برای جمع آوری پول برای رشد و گسترش شرکت ، اوراق قرضه صادر می کنند. اوراق قرضه ابزارهای بدهی هستند ، از این رو دارندگان اوراق بهادار علاقه دریافت می کنند. در پایان دوره بلوغ ، شرکت مبلغ اصلی را به همراه علاقه بازپرداخت می کند.
  • صندوق های مبادله ای مبادله: صندوق های مبادله ای مجموعه ای از منابع مالی سرمایه گذاران است که برای خرید انواع ابزارهای بازار سرمایه از جمله سهام ، اوراق بهادار بدهی مانند اوراق قرضه و مشتقات استفاده می شود.
  • مشتقات: مشتقات ابزارهای بازار سرمایه هستند که ارزشهای آنها را از دارایی های اساسی استخراج می کنند. این دارایی ها شامل ارز ، اوراق بهادار ، سهام و غیره است.
  • ارز: بازارهای خارجی ارز را به عنوان یک ابزار مالی نشان می دهند. Spot ، Forward Forward و Swap ارز سه نوع توافق نامه ارزی است.

واسطه

موارد زیر واسطه ها هستند:

واسطه های مالی سازمان هایی هستند که در انتقال پول کمک می کنند. آنها به عنوان پیوندی بین مازاد و احزاب کسری خدمت می کنند. مثلا:

  • کارگزاران: یک کارگزار در خرید و فروش سهام برای کمیسیون کمک می کند.
  • بورس سهام: به عنوان مثال ، بورس اوراق بهادار ملی (NSE) ، بورس اوراق بهادار بمبئی (BSE) و غیره
  • تنظیم کننده: هیئت بورس اوراق بهادار هند (SEBI) بر بازارهای سرمایه در هند حاکم است.

کارکردهای یک بازار سرمایه

بازار سرمایه برای دارایی های مالی بلند مدت است. این نقش اساسی در بسیج منابع و تخصیص آنها به کانال های مفید دارد. بنابراین ، بازار سرمایه به پیشرفت اقتصادی یک کشور کمک می کند.

موارد زیر توابع هستند:

  • این پس انداز از طرفین را به صورت نقدی و سایر اشکال به بازارهای مالی منتقل می کند. این شکاف بین کسانی که سرمایه را تأمین می کنند و کسانی که به آن نیاز دارند ، پر می کند.
  • سرمایه گذاران می توانند از خطرات بیشتر سود بیشتری کسب کنند.
  • بازارهای سرمایه همچنین علاوه بر تسهیل در بسیج سرمایه ، در تثبیت قیمت سهام نیز کمک می کنند. به عنوان مثال ، ابزارهای مبادله ای مانند سهام برای شرکت کنندگان مایع است.
  • بنابراین ، در دسترس بودن وجوه یک فرآیند مداوم است. سکوهایی مانند بورس اوراق بهادار ملی و بورس اوراق بهادار بمبئی به انجام این کار کمک می کنند. قیمت اطلاعات و معاملات را کاهش می دهد.
  • واسطه هایی مانند کارگزاران و بازرگانان امکان انتقال سرمایه و سهام بین دو سرمایه گذار را فراهم می کنند. این به آنها کمک می کند تا تجارت خود را انجام دهند.

ویژگی های یک بازار سرمایه

موارد زیر ویژگی های بازارهای سرمایه است:

  • ایمنی: دولت بازارهای سرمایه را تنظیم می کند. آنها تحت مجموعه ای از قوانین تعریف شده فعالیت می کنند. بنابراین ، سرمایه گذاران آن را مکانی امن برای تجارت می دانند.
  • کانال های پس انداز: بازارهای سرمایه به عنوان پیوندی بین پس انداز و سرمایه گذاران عمل می کنند. آنها پس انداز از پس انداز به بازیکنان صنعت را بسیج می کنند و رشد اقتصادی را ارتقا می بخشند.
  • سرمایه گذاری بلند مدت: بازارهای سرمایه بستری برای سرمایه گذاری های بلند مدت فراهم می کند. هر سرمایه گذار که به دنبال سرمایه گذاری در سرمایه گذاری های بلند مدت است می تواند این کار را از طریق بازارهای سرمایه انجام دهد.
  • ایجاد ثروت: بازار سرمایه فرصتی برای سرمایه گذاران با بودجه مازاد برای سرمایه گذاری در ابزارهای بازار سرمایه مانند سهام و اوراق قرضه و ایجاد ثروت برای خود از طریق قدرت ترکیب فراهم می کند.
  • به واسطه ها کمک می کند: بازار سرمایه با کمک واسطه هایی مانند بورس اوراق بهادار ، کارگزاران ، بانک ها و غیره پس انداز پس انداز به وام گیرندگان را بسیج می کند. با این کار ، بازار سرمایه به واسطه ها کمک می کند تا تجارت و درآمد کسب کنند.

چگونه کار میکند؟

با استفاده از یک مثال کوتاه ، چند سال طول می کشد تا هنگام شروع یک تجارت جدید ، درآمد مداوم را شروع کنید. برای مدیریت هزینه های تجاری نمی توان به صندوق های بازار پول کوتاه مدت مانند مقالات تجاری ، صورتحساب و خزانه داری تکیه کرد.

بنابراین ، در یک بازار سرمایه ، یک فرد یا سازمان با صندوق های مازاد موافقت می کند که برای مزایای بلند مدت هر دو طرف در یک تجارت سرمایه گذاری کند. اوراق بهادار در بازار اصلی برای جمع آوری بودجه صادر می شود. پس از تحقیق در مورد شرکت ، افراد علاقه مند آن سهام را از طریق روش IPO خریداری می کنند. این سهام اولیه سپس در بازار ثانویه معامله می شود. واسطه ها این روند را فعال می کنند.

سوالات متداول

تفاوتهای اساسی بین این دو مفهوم وجود دارد. بازارهای مالی اغلب بازارهای ثانویه هستند ، از جمله طیف گسترده ای از مکانهایی که افراد و سازمان ها دارایی ، اوراق بهادار و قراردادها را مبادله می کنند. از طرف دیگر ، بازارهای سرمایه تا حد زیادی برای جمع آوری بودجه ، به طور معمول برای یک شرکت و رشد یک شرکت استفاده می شود.

شرکت ها از طریق یک پیشنهاد عمومی اولیه (IPO) سرمایه سهام را بدست می آورند. آنها همچنین ممکن است به دنبال مکان های خصوصی از یک فرشته یا سرمایه گذاران سرمایه گذاری باشند. دو راه برای افزایش سرمایه بدهی وام های بانکی و صدور اوراق بهادار در بازار اوراق بهادار است.

واسطه ها بنگاه هایی هستند که انتقال وجوه بین سرمایه گذاران و شرکت ها یا بین دو سرمایه گذار را تسهیل می کنند. واسطه های کلیدی مالی در هند بانک ها ، شرکت های بیمه ، صندوق های بازنشستگی ، صندوق های متقابل و بورس اوراق بهادار هستند.

سه نهاد نظارتی که بازار سرمایه هند را کنترل می کنند عبارتند از: بانک ذخیره هند (RBI) ، هیئت اوراق بهادار و مبادله هند (SEBI) و وزارت دارایی (MOF).

بازارهای سرمایه هند به طور موثری توسط هیئت بورس اوراق بهادار هند (SEBI) اداره و اداره می شوند. دولت SEBI را به عنوان یک سازمان تنظیم کننده برای جلوگیری از سوءاستفاده هایی از قبیل مسائل دروغین ، تأخیر در عرضه و نقض قوانین و مقررات بورس ، تأسیس کرده است. مسئولیت ها و اهداف SEBI عبارتند از: 1. فعالیت نمایندگان انتقال ، کارگزاران سهام ، بانکداران تجاری و غیره را کنترل کنید. 2. نحوه عملکرد بازارهای اوراق بهادار و بورس اوراق بهادار را کنترل کنید. 3. ترویج ایجاد سازمان های خود نظارتی. 4- دستورالعمل هایی را برای جلوگیری از سوء رفتار 5. SEBI از تجارت داخلی خارج کرده است ، که به برخی از معامله گران مزیت نسبت به دیگران می دهد.

فارکس وکسب درامد...
ما را در سایت فارکس وکسب درامد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : آرش اصل زاد بازدید : 44 تاريخ : جمعه 11 فروردين 1402 ساعت: 22:45