انواع همبستگی

ساخت وبلاگ

انواع مختلفی از همبستگی وجود دارد که ممکن است بین هر دو یا چند متغیر ذکر شود، این انواع مختلف ممکن است به کلاس های زیر تقسیم شوند:

(i) همبستگی ساده، جزئی و چندگانه.

(ب) همبستگی مثبت و منفی.

(iii) همبستگی کامل و ناقص.

(IV) همبستگی خطی و غیر خطی.

(i) همبستگی ساده، جزئی و چندگانه.

هنگامی که رابطه بین هر دو متغیر فقط مورد مطالعه قرار می گیرد، یک مورد همبستگی ساده است. هنگامی که رابطه بین هر دو از سه یا چند متغیر مورد مطالعه قرار می گیرد، برای مثال، اگر از بین سه متغیر مرتبط، مثلاً، نمرات در آمار، علائم در حسابداری، و علائم در انگلیسی، همبستگی بین دو متغیر را مطالعه می کنیم.. نمرات در آمار و نمرات در حسابداری با نادیده گرفتن تأثیر سایر متغیرها، یعنی نمرات در زبان انگلیسی، یک مورد همبستگی جزئی خواهد بود. از سوی دیگر، زمانی که رابطه بین هر دو یا چند متغیر در یک زمان مورد مطالعه قرار می گیرد، یک مورد همبستگی چندگانه است. به عنوان مثال، اگر رابطه بین حجم سود، حجم فروش و حجم بهای تمام شده فروش را در یک زمان مطالعه کنیم، مورد همبستگی چندگانه خواهد بود. با این حال، در عمل واقعی، مطالعه همبستگی چندگانه رایج نیست.

(ب) همبستگی مثبت و منفی.

زمانی که مقدار هر دو متغیر مورد مطالعه در یک جهت حرکت کند، یعنی با افزایش مقدار یک متغیر، مقدار متغیر دیگر افزایش می‌یابد و با کاهش مقدار یک متغیر، ارزش متغیر دیگر افزایش می‌یابد. متغیر کاهش می یابد، یک مورد همبستگی مثبت است. از سوی دیگر، زمانی که هر دو متغیر مورد مطالعه در جهت مخالف حرکت کنند، یعنی افزایش مقدار یکی، کاهش ارزش دیگری را به دنبال دارد و کاهش در مقدار یکی، کاهش را به دنبال دارد. در ارزش دیگری و کاهش ارزش یکی به دنبال افزایش ارزش دیگری است. موردی از همبستگی منفی است. لازم به ذکر است که داده های همبستگی مثبت زمانی که بر روی کاغذ گراف رسم می شوند منحنی رو به بالا به دست می دهند در حالی که داده های همبستگی منفی اگر بر روی کاغذ گراف رسم شوند منحنی رو به پایین به دست می دهند. داده های زیر نمونه های همبستگی مثبت و منفی را نشان می دهد.

76 88 109 1211 1513

1. نمونه ای از داده های همبسته مثبت
(iii) همبستگی کامل و ناقص.

هنگامی که مقادیر هر دو متغیر مورد مطالعه بدون توجه به جهت، با نسبت ثابت تغییر می‌کنند، این یک مورد همبستگی کامل است. از سوی دیگر، زمانی که مقادیر متغیرهای مورد مطالعه در نسبت‌های مختلف تغییر می‌کنند، یک مورد همبستگی ناقص است. وقتی همبستگی ها به صورت ریاضی اندازه گیری می شوند، مقدار همبستگی کامل 1+ یا 1- و مقدار همبستگی ناقص بین 1± خواهد بود. بنابراین، همبستگی کامل می تواند ماهیت مثبت کامل یا منفی کامل داشته باشد. به طور مشابه، همبستگی ناقص می تواند ماهیت منفی ناقصی داشته باشد. لازم به ذکر است که همبستگی های کامل و ناقص از درجه همبستگی صحبت می کنند که با محاسبه ضریب مشخص می شود.

(IV) همبستگی خطی و غیر خطی.

هنگامی که داده های مربوط به همبستگی رسم شده روی یک کاغذ گراف باعث ایجاد یک خط مستقیم می شود، این یک مورد همبستگی خطی است. این تنها زمانی امکان پذیر است که رابطه کامل یا ثبات در نسبت تغییرات بین مقادیر متغیرها وجود داشته باشد. ثبات خطی در نسبت تغییرات بین مقادیر متغیرها. همبستگی خطی، دوباره، ممکن است ماهیت مثبت یا منفی داشته باشد، و بر این اساس، ممکن است یک خط مستقیم رو به بالا یا رو به پایین را هنگام ترسیم بر روی یک کاغذ نمودار نشان دهد. از سوی دیگر، زمانی که داده های دو متغیر رسم شده بر روی یک کاغذ گراف، منحنی از هر جهت را نشان می دهند، این یک مورد منحنی خطی یا یک همبستگی غیر خطی است. یک همبستگی منحنی خطی یا غیر خطی. یک همبستگی خطی منحنی تنها زمانی ظاهر می شود که ناقصی یا ناسازگاری در نسبت تغییرات بین مقادیر متغیرها وجود داشته باشد. مانند همبستگی خطی، همبستگی غیر خطی می تواند ماهیت مثبت یا منفی داشته باشد و بر این اساس، ممکن است منحنی رو به بالا یا نزولی را هنگام ترسیم بر روی یک کاغذ گراف ایجاد کند. موارد زیر موارد همبستگی خطی و غیرخطی را نشان می دهد.

فارکس وکسب درامد...
ما را در سایت فارکس وکسب درامد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : آرش اصل زاد بازدید : 30 تاريخ : پنجشنبه 9 شهريور 1402 ساعت: 15:31